Film

Stop Making Sense

i.s.m. De Schuur en Patronaat

Prijs: 19,95 *

Deur open: 1 uur voor aanvang

Duur evenement: 2 uur 15 minuten

* Prijs inclusief servicekosten

  1. 20:00 - Koop kaarten

Stop Making Sense

Deze film presenteren wij samen met de Schuur en Patronaat.

Eén van de beste concertfilms aller tijden! Stop Making Sense brengt Talking Heads terug naar het grote scherm. De film uit 1984 is gerestaureerd in 4K ter gelegenheid van het 40ste jubileum van de film.

Het energieke en inmiddels legendarische concert, geregisseerd door Jonathan Demme (The Silence of the Lambs), werd opgenomen in het Pantages Theater in Hollywood in december 1983 en bevat de meest memorabele nummers van Talking Heads zoals Once in a Lifetime, Slippery People en This Must be the Place. Het absurd grote kostuum van David Byrne werd een legendarisch fashion statement en beeldbepalend voor de film. In Stop Making Sense spelen de bandleden David Byrne, Tina Weymouth, Chris Frantz en Jerry Harrison samen met Bernie Worrell, Alex Weir, Steve Scales, Lynn Mabry en Edna Holt.

Voorprogramma: Indigo Pastel

Het klankpalet van Indigo Pastel is opzettelijk onvoorspelbaar en dringend: één voet verankerd in bedachtzame dreampop, lo-fi en slingerende slowcore, de andere in meeslepende synthpop, new-wave en altrock. Binnen die waaier aan invloeden zoeken ze naar sprankjes warmte, triomf en idealisme, zelfs in de meest desolate uithoeken van de menselijke psyche.

Dankzij hun meeslepende, intense live shows - vaak in schril contrast met hun opnames - omarmt Indigo Pastel alles en iedereen, net zozeer geïntrigeerd door het hedonisme van de New Romantics uit de jaren 80 als door intimiteit in films van Wong Kar-Wai.

Programma

Deuren open: 19:00 uur
Aanvang voorprogramma: 20:00 uur
Pauze: 20:30 uur
Aanvang film: 20:45 uur
Einde film: 23:00 uur

Bezoekersinfo

Heb ik een vaste zitplaats? Waar kan ik het beste parkeren? Is het theater toegankelijk voor mensen in een rolstoel? Het antwoord op deze en andere vragen vind je hieronder!

Bezoekersinfo

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil jij als eerste op de hoogte zijn als er nieuwe voorstellingen worden toegevoegd aan ons programma? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven