Film

De Wilde Noordzee

Nederlandse première i.s.m. De Schuur en Patronaat

Prijs: 19,95 *

Deur open: 1 uur voor aanvang

Duur evenement: 2 uur 15 minuten

* Prijs inclusief servicekosten

  1. 20:00 - Koop kaarten

NEDERLANDSE PREMIÈRE

Duik mee de diepte in met de film De Wilde Noordzee tijdens de Nederlandse première van deze bijzondere natuurfilm. 

De Wilde Noordzee presenteren wij samen met Patronaat, de Schuur en M&N Media Group.

We volgen de ervaren duiker en cameraman Peter van Rodijnen, die de afgelopen 20 jaar in zeeën over de hele wereld heeft gefilmd. Geïnspireerd door de befaamde ontdekkingsreiziger Jacques Cousteau besluit Peter de onbekende onderwaterwereld van de Noordzee in beeld te brengen. Zo dichtbij, maar tegelijk zo onbekend: de Noordzee, het grootste natuurgebied van ons land!

Als Peter aan zijn onderwaterreis begint, wordt hij al snel geconfronteerd met grote uitdagingen. Hij krijgt te maken met gevaarlijke en krachtige stromingen, slecht zicht in troebel water en hevige stormen, maar zijn vastberadenheid om de geheimen van dit ongetemde natuurwonder te ontrafelen wankelt nooit. 

Aanvankelijk dacht hij in de Noordzee vooral grote en iconische diersoorten zoals de reuzenhaai, orka en tonijn te gaan filmen. Maar al snel realiseert hij zich dat deze slechts een onderdeel zijn van een veel groter en onderling verbonden systeem en dat de gezondheid van de Noordzee afhangt van ál haar bewoners, van het kleinste plankton tot de grootste haai. 

Met verbluffende en oogstrelende beelden onthult Peter van Rodijnen een spectaculaire onderwaterwereld, die voor de meesten van ons volkomen onbekend is. Een onvergetelijk avontuur voor jong en oud!

PROGRAMMA

Deuren open: 19:00 uur
Aanvang voorprogramma: 20:00 uur
Pauze: 20:30 uur
Aanvang film: 20:45 uur
Einde film: 22:30 uur

De Wilde Noordzee

Een spectaculaire ontdekkingsreis naar het grootste natuurgebied dat Nederland rijk is.

EMS FILMS, M&N Media Group en Dutch Maritime Productions, de makers van de succesvolle natuurdocumentaires De Nieuwe Wildernis, De Wilde Stad, Wolf en Onder het Maaiveld, presenteren in 2024 hun meest ambitieuze project tot nu toe: De Wilde Noordzee. In deze avontuurlijke ontdekkingstocht nemen we je mee op een reis langs de kusten, de bodem en de open zee van de Noordzee. We zien adembenemende en nooit eerder vertoonde beelden van de fascinerende onderwaterwereld en de rijke biodiversiteit van dit belangrijke natuurgebied.

De Noordzee: een mysterieuze wereld

De meeste Nederlanders kennen de Noordzee alleen van het strand. Maar dit grote natuurgebied, dat ook het grootste van ons land is, heeft nog veel meer te bieden. In de documentaire De Wilde Noordzee nemen we je mee naar de wonderlijke wereld onder de zeespiegel. We zien de ongeremde natuurkrachten in alle glorie, maar ook hoe een van de drukste zeeën ter wereld en het natuurlijke ecosysteem op gespannen voet staan. Van plankton tot papegaaiduikers, van zeehonden tot orka's en van de Hollandse kust tot de Noorse fjorden: De Wilde Noordzee is een epische ontdekkingsreis op het grote witte doek.

Een gevaarlijk gebied

De Noordzee is ook een berucht en gevaarlijk gebied. Schippers weten al eeuwenlang dat het er behoorlijk kan spoken en dat de stromingen verraderlijk zijn. Een onderneming op de schaal van De Wilde Noordzee is dan ook niet zonder risico.

Ervaren makers

De makers van De Wilde Noordzee komen goed beslagen ten ijs. Ze hebben jarenlange ervaring en expertise, ook op het gebied van onderwatervideografie en macro-opnames. Met De Nieuwe Wildernis schreven ze Nederlandse box officegeschiedenis, met meer dan 700.000 bezoekers. Andere releases van M&N Media Group waren ook zeer succesvol in de bioscoop.

Bezoekersinfo

Heb ik een vaste zitplaats? Waar kan ik het beste parkeren? Is het theater toegankelijk voor mensen in een rolstoel? Het antwoord op deze en andere vragen vind je hieronder!

Bezoekersinfo

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil jij als eerste op de hoogte zijn als er nieuwe voorstellingen worden toegevoegd aan ons programma? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven