Jazz

Fay Claassen

Prijs: 27,50 *

Deur open: 1 uur voor aanvang

* Prijs inclusief servicekosten

  1. 16:00 - Koop kaarten

Powervrouw van de jazz

Fay Claassen, is één van de meest veelzijdige zangeressen van ons land en behoort tot de Europese top. Fay staat dan ook bekend als muzikaal fenomeen vanwege haar elegantie en fijnzinnigheid; a sophisticated lady die geen genres schuwt. Met haar indringende stemgeluid heeft ze de gave om een nummer zich geheel eigen te maken en weet haar publiek daarmee te ontroeren en in de ziel te raken.

In 2022 won ze haar vierde Edison Jazz Award en is daarmee de enige Nederlandse hedendaagse musicus die dit op haar naam heeft staan. Verder ontving ze een Gouden Plaat en de Chet Baker Award. Fay stond maar liefst negen keer op het North Sea Jazz Festival. Ook wordt de vocaliste veelvuldig geraagd als gastdocent bij conservatoria, zoals Amsterdam en Antwerpen.

In 2022 vierde Fay haar 25-jarig jubileum met het 10-delige (!) album Fay Live, met niet eerder uitgebrachte live-registraties. Voor dit album ontving ze een Edison in de categorie het Document. Deze speciale uitgave bevat live-opnamen variërend van Fay met diverse toporkesten, zoals het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, het Metropole Orkest en de WDR Big Band

Recensies

“Claassen weet goed hoe ze de emotie in haar muziek moet leggen. Er schuilt poëzie in haar zangnoten. Fragiel en melancholisch kan ze klinken, in vertolkingen die altijd technisch hoogstaand zijn en met een zeldzame elegantie gebracht.” - Amanda Kuyper, NRC Handelsblad

“Fay Live toont Claassen als zangeres die de musici met wie ze speelt geen seconde uit het oor verliest en met hen de diepte durft in te gaan. Maar voor alles toont Fay Live Claassens grote ervaring. In technisch opzicht, maar vooral omdat je iemand hoort die weet en voelt wat ze zingt.” - Mischa Andriessen, TROUW

Onder de Kap

Deze voorstelling vindt plaats 'Onder de Kap' van Caprera. Kleinschalig op het podium, met een beperkt aantal stoelen. Zo zit je gegarandeerd droog en dichtbij de artiest, voor een extra bijzondere, intieme ervaring.

Bezoekersinfo

Heb ik een vaste zitplaats? Waar kan ik het beste parkeren? Is het theater toegankelijk voor mensen in een rolstoel? Het antwoord op deze en andere vragen vind je hieronder!

Bezoekersinfo

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil jij als eerste op de hoogte zijn als er nieuwe voorstellingen worden toegevoegd aan ons programma? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven