Klassiek

Van Gogh Trio

Love Triangle

Prijs: 27,50 *

Deur open: 1 uur voor aanvang

* Prijs inclusief servicekosten

  1. 16:00 - Koop kaarten

Love Triangle

“Ik denk continu aan je… Wat heb je met me gedaan? Kan je de spreuk laten verdwijnen waarmee je me hebt betoverd?”   Dit schreef Johannes Brahms in een van zijn vele brieven aan Clara Schumann.

Het Van Gogh Trio neemt u mee in een zinderend programma met stukken van Johannes Brahms, Clara Schumann en Robert Schumann, omlijst door brieven die ze aan elkaar schreven, smeuïge verhalen, intriges en vage vermoedens. Kom luisteren, verlies je in de wervelende muziek én vorm je eigen mening: wat heeft zich volgens jou écht afgespeeld? Waren Clara en Brahms werkelijk alleen vrienden, of…?

Programma

Robert Schumann - Phantasiestücke op. 88: Duett 
Clara Schumann - Pianotrio in g klein op. 17 eerste deel
Johannes Brahms - Pianotrio nr. 1 in B groot op. 8

VAN GOGH TRIO

Vernoemd naar de beroemde Nederlandse schilder Vincent van Gogh, ontstond het trio in Amsterdam als samenwerking tussen hechte vrienden en veelbelovende musici Enzo Kok (viool), Charlotte Brussee (cello) en Maxim Heijmerink (piano). Hun vriendschap in combinatie met hun gemeenschappelijke achtergrond - zo zijn zij alle drie prijswinnaar van het Prinses Christina Concours - maakte dat zij voor het eerst samen speelden op het Conservatorium van Amsterdam. Niet lang daarna maakte het trio een succesvol debuut op nationale televisie bij het programma Podium Witteman, waarop zij onder andere prompt werden uitgenodigd om op het prestigieuze Grachtenfestival en op Radio 4 te komen spelen. Daarnaast namen zij op persoonlijk verzoek van meestercellist Dmitry Ferschtman deel aan de internationaal gerenommeerde Masterclass Apeldoorn, waar zij naast van de cellist zelf, kamermuzieklessen ontvingen van pianist Nino Gvetadze en violist Philippe Graffin. Naast hun individuele conservatoriumstudie is het Van Gogh Trio sinds 2022 in opleiding aan de NSKA, de Nederlandse Strijkkwartet Academie, onder supervisie van artistiek leider Marc Danel.

Onder de Kap

Deze voorstelling vindt plaats 'Onder de Kap' van Caprera. Kleinschalig op het podium, met een beperkt aantal stoelen. Zo zit je gegarandeerd droog en dichtbij de artiesten, voor een extra bijzondere, intieme ervaring.

Bezoekersinfo

Heb ik een vaste zitplaats? Waar kan ik het beste parkeren? Is het theater toegankelijk voor mensen in een rolstoel? Het antwoord op deze en andere vragen vind je hieronder!

Bezoekersinfo

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil jij als eerste op de hoogte zijn als er nieuwe voorstellingen worden toegevoegd aan ons programma? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven