Popmuziek

Raymond van het Groenewoud

Prijs: 33,50 *

Deur open: 1,5 uur voor aanvang

Duur evenement: 90 minuten

* Prijs inclusief servicekosten

  1. 20:30 - Uitverkocht

Raymond van het Groenewoud

Deze voorstelling presenteren wij in samenwerking met Patronaat. 

Raymond van het Groenewoud is niet alleen zanger, gitarist en pianist, die zowel kan rocken als romantische ballads kan zingen, maar hij is ook een ingenieuze tekstdichter. Zijn teksten zijn soms opgewekt, dan weer droevig of filosofisch. Als entertainer bespeelt hij zijn publiek, dat uit volle borst meezingt met zijn bekende hits uit het verleden. Of blijft het muisstil, als hij een van zijn fameuze ballads inzet.

Raymond van het Groenewoud is een begrip op de Belgische en Nederlandse podia sinds het midden van de jaren zeventig. Met zijn tweede album Nooit Meer Drinken uit 1977 zette hij zichzelf op de kaart. Niet in het minst door het lied Meisjes, waarin de jongedames als het “mooist op aard” worden bezongen. Menige puritein viel over het nogal gewaagde taalgebruik in dit nummer, zoals het zinnetje: ‘Ze komen zelden klaar meneer.’ Politieke correctheid moest nog uitgevonden worden. Als de situatie daarom vraagt, past Raymond zijn teksten aan. Raymond deed iets wat tot dat moment ongehoord was, namelijk rocken op de Nederlandse taal. Van meet af aan bleven hij en zijn toenmalige begeleidingsband De Centimeters ver weg van kleinkunst. Tegelijkertijd hadden zijn teksten juist de tekstuele finesse die in dat genre zo gewoon is.

Op gezette tijden scoort Raymond een hit, waarvan de ballad Je Veux De l’Amour (1980) een van de meest aansprekende is. Zonder enige twijfel is het op gospelmuziek gebaseerde De Liefde Voor Muziek zijn grootste hit. Aan beide kanten van de grens bereikte het in 1991 de nummer 1-positie in de hitparade. Andere bekende hits zijn Chachacha, Vlaanderen Boven en Maria, Maria, Ik Hou Van Jou. Op zijn zojuist verschenen en lovend ontvangen nieuwste plaat ‘Egoïst’ toont Raymond zich overigens allesbehalve egoïstisch en deelt hij zijn uitzonderlijke talent met ons in 12 nieuwe ijzersterke liedjes, soms van een bedriegelijke eenvoud maar altijd origineel en speels.

Bezoekersinfo

Heb ik een vaste zitplaats? Waar kan ik het beste parkeren? Is het theater toegankelijk voor mensen in een rolstoel? Het antwoord op deze en andere vragen vind je hieronder!

Bezoekersinfo

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil jij als eerste op de hoogte zijn als er nieuwe voorstellingen worden toegevoegd aan ons programma? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven