Jazz

Big Band Marathon

Prijs: 10 *

Deur open: 30 minuten voor aanvang

Duur evenement: 5 uur

* Prijs inclusief servicekosten

  1. 13:00 - Koop kaarten

Big Band Marathon

De 9e spectaculaire editie van de Big Band Marathon staat voor de deur en belooft een onvergetelijk muzikaal festijn te worden! Dit keer zullen niet minder dan 9 geweldige bands samenkomen om het podium te betreden en het publiek te betoveren met een waar spektakel.

Onder leiding van de gepassioneerde dirigent en organisator Lorenzo Mignacca, heeft de Big Band Marathon zich gevestigd als een onmisbaar evenement in de muzikale agenda. Van bruisende Jazz tot aanstekelijke Pop, swingende Funk en opzwepende Latin - alle genres zullen de revue passeren voor een publiek dat gegarandeerd op het puntje van hun stoel zal zitten!

Dit jaar keert de nieuwste generatie getalenteerde big band musici terug naar het adembenemende openluchttheater van Nederland: Caprera! Met een line-up bestaande uit getalenteerde blazers, virtuoze drummers, meesterlijke gitaristen, bedreven pianisten en indrukwekkende vocalisten, belooft deze speciale editie een ware belevenis te worden voor jong en oud. Of je nu een beginnende liefhebber bent, een gevorderde luisteraar of een doorgewinterde muziekkenner - er is voor elk niveau wat wils. Mis dit hoogtepunt van het jaar niet en zorg dat je erbij bent!

PROGRAMMA

13:00 - 13:30 uur - New Harlem Big Band

De nieuwe bigbandsensatie uit Haarlem. Deze 20 energieke, talentvolle en enthousiaste muzikanten brengen je alle muziek die een bigband te bieden heeft. Van de oude jazz tot de funk van New Orleans, en van latin tot zelfs EDM, deze bigband speelt alles. Onder leiding van Lorenzo Mignacca staat de New Harlem Big Band garant voor een energieke, gevariëerde en spetterende show!

13:40 - 14:10 uur - Junior Jazz Experience

De Junior Jazz Experience is een swingende jeugd bigband vol enthousiaste muzikanten tussen de 15 en 18 jaar. Deze negentien-koppige bigband, met een complete bigband bezetting is één van de vier bands uit het bigband traject van Muziekschool Amsterdam. Als bigband heeft de Junior Jazz Experience al veel podiumervaring opgedaan in o.a. het Patronaat, Bimhuis, North Sea Jazz Kids en talloze festivals en feesten. De band speelt nummers van oude jazz helden tot de wat nieuwere jazz/bigband muziek.

14:20 - 14:45 uur - Sham Septet

Het Sham Septet bestaat uit 7 getalenteerde jonge muzikanten. Het Sham Septet is de winnaar van de Amsterdam Muziekprijs in de categorie Pop/Jazz en heeft al in 2019 mogen spelen op het North Sea Jazz Kids.

14:55 - 15:20 uur - Jazz Juniors

Deze swingende big band bestaat uit gemotiveerde muzikanten van 10 - 13 jaar en is afkomstig uit Amsterdam.

15:30 - 16:10 uur - Jazz Focus

De 20-koppige bigband zit barstensvol muzikaal talent en brengt de jazz echt tot leven. Jazz Focus bigband heeft onder leiding van Lorenzo Mignacca op het Prinses Christina Concours in 2019, 2021 én in 2023 de eerste prijs gewonnen! Verder heeft de band gespeeld op het Nationaal Big Band Concours, en mag de band in 2022 optreden in Luxemburg en mogen ze weer naar het North Sea Jazz Festival!

16:20 - 16:40 uur - Jazz Kids

16:50 - 17:15 uur - New Harlem Brothers

De New Harlem Brothers! Een band met veel variatie. Met een zangeres die de sterren van de hemel zingt en heerlijke groovy beats van de ritmesectie. Dat in combinatie met de blazers is uiteraard genieten geblazen. Misschien is dit wel de laatste kans dat je deze band kan zien shinen. Dus zorg dat je erbij bent om 26 mei!

17:25 - 17:50 uur - New Harlem Juniors

De New Harlem Juniors is een fantastische jeugd big band voor kinderen tussen de 9 en de 13 jaar. Iedereen is zeer gemotiveerd en geniet samen van pop- en jazzmelodieën. De band speelt jazz, funk en pop stukken met veel energie en plezier.

18:00 - 18:20 uur - New Harlem Kids

De New Harlem Kids is een fantastische jeugd big band voor kinderen tussen de 9 en de 12 jaar. Iedereen is zeer gemotiveerd en geniet samen van de pop- en jazzmelodieën.

Bezoekersinfo

Heb ik een vaste zitplaats? Waar kan ik het beste parkeren? Is het theater toegankelijk voor mensen in een rolstoel? Het antwoord op deze en andere vragen vind je hieronder!

Bezoekersinfo

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil jij als eerste op de hoogte zijn als er nieuwe voorstellingen worden toegevoegd aan ons programma? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven