Lezing

Ernst Jansz

Dylan volgens Dylan

Prijs: 27,50 *

Deur open: 1 uur voor aanvang

Duur evenement: ± 1 uur en 15 minuten

* Prijs inclusief servicekosten

  1. 19:00 - Koop kaarten
  2. 21:00 - Uitverkocht

Dylan over Dylan

In de muziekliteratuur wordt Bob Dylan vaak afgeschilderd als sfinx: een geheimzinnige figuur, een moeilijk te doorgronden wezen. En dat is niet zo verwonderlijk. Zijn houding tegenover zijn omgeving, fans, media wordt natuurlijk voor een groot deel bepaald door zijn status als popster. Wie zou er niet bezwijken onder de constante druk van een idoliserende massa? En hoe gaat men daar mee om? Dylan lijkt nooit te doen wat zijn fans van hem verwachten. Wat voor een man is hij? 

Ernst Jansz: ‘toen ik in 2010 tien liederen van Dylan vertaalde ging ik in de eerste plaats op zoek naar hun reden van bestaan. Waarom en onder welke omstandigheden waren ze geschreven? Kon en moest ik in de huid van Dylan kruipen om ze op een behoorlijke manier te kunnen vertalen, zodat hun ziel behouden bleef? Maar wie was die Dylan dan? Suzie Rotolo, zijn eerste grote liefde, zei het: ‘Wie Dylan wil leren kennen moet naar zijn liedjes luisteren.’ Ernst Jansz deed het grondig en vertelt erover. 

Onder de Kap

Deze voorstelling vindt plaats 'Onder de Kap' van Caprera. Kleinschalig op het podium, met een beperkt aantal stoelen. Zo zit je gegarandeerd droog en dichtbij de artiesten, voor een extra bijzondere, intieme ervaring.

Bezoekersinfo

Heb ik een vaste zitplaats? Waar kan ik het beste parkeren? Is het theater toegankelijk voor mensen in een rolstoel? Het antwoord op deze en andere vragen vind je hieronder!

Bezoekersinfo

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil jij als eerste op de hoogte zijn als er nieuwe voorstellingen worden toegevoegd aan ons programma? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven