Popmuziek

The Dead South

Prijs: 33,50 *

Deur open: 1,5 uur voor aanvang

Duur evenement: n.t.b.

* Prijs inclusief servicekosten

  1. 20:30 - Uitverkocht

Vanuit de prairies van Canada

Met instrumenten als de banjo, mandoline, cello en gitaar is het makkelijk om meteen het traditionele bluegrass-stempel op The Dead South te drukken maar niets is minder waar. Naast het feit dat ze afkomstig zijn van de prairies van de Canadese provincie Saskatchewan haalt het viertal ook hun inspiratie uit de punkscene. Geen country voor de echte puristen dus.


Op hun nieuwste EP’s ‘Easy Listening for Jerks, Parts I & II’ vindt The Dead South de perfecte balans tussen hun punkverleden en de bluegrass wereld waar hun sound nu ligt. De band verkent hierdoor nieuw terrein zonder hun eigen identiteit te verliezen. Nu in 2023 komt de groep naar Nederland voor een bijzonder optreden dat Patronaat en Openluchttheater Caprera samen presenteren deze zomer.