Klassiek

Jong Metropole

Let the Good Times Roll

Prijs: 12,50 / 25,00 *

Deur open: 1,5 uur voor aanvang

* Prijs inclusief servicekosten

  1. 20:30 - Laatste kaarten

Let the Good Times roll

In ‘Let the Good Times roll’ speelt het Jong Metropole Symphonic Jazz Orchestra muziek van bekende ‘crooners’ als Frank Sinatra, Dean Martin en Nat King Cole. Een crooner wordt beschreven als 'een zanger die optreedt met een soepele, intieme stijl' die mogelijk werd gemaakt door betere microfoons in de jaren veertig. Deze microfoons pikten stillere geluiden en een breder frequentiebereik op, waardoor de zangers toegang kregen tot een dynamischer bereik. Het is afgeleid van het oude werkwoord "croonen" wat "zacht spreken of zingen" betekent. De crooning-stijl is ontwikkeld door zangers die optraden met bigbands en had zijn hoogtepunt in de jaren 40 tot eind jaren 60. Het Jong Metropole brengt een ode aan deze stijl en bekende artiesten met bekende titels als ‘The Lady is a Tramp’, ‘Fly me to the Moon’ en ‘Let the Good Times roll’.

Naast vocale orkestrale jazzmuziek brengt het Jong Metropole Symphonic Jazz Orchestra ook instrumentale stukken als 'Killer Joe' en een nieuwe compositie van Bernard van Rossum, winnaar van de Rogier van Otterloo Prijs 2022. In opdracht van het Jong Metropole Symphonic Jazz Orchestra beleeft deze compositie zijn wereldpremière in de zomer van 2023 en zijn Duitse première tijdens Young Euro Classic in Berlijn.

Arrangementen voor dit programma werden gemaakt door gastdirigent Chris Walden. Hij is een Duitse componist, arrangeur en dirigent, gevestigd in Los Angeles (VS), werkte met grote orkesten en heeft sinds 1999 zijn eigen bigband in Los Angeles. Hij maakte ook arrangementen voor bekende artiesten als Diana Krall, Michael Bublé , Aretha Franklin, Paul Anka en Barbra Streisand. Chris Walden is de arrangeur/componist van de jaarlijkse Oscaruitreikingen. 

Dit concert heeft een pauze.

Bezoekersinfo

Heb ik een vaste zitplaats? Waar kan ik het beste parkeren? Is het theater toegankelijk voor mensen in een rolstoel? Het antwoord op deze en andere vragen vind je hieronder!

Bezoekersinfo

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil jij als eerste op de hoogte zijn als er nieuwe voorstellingen worden toegevoegd aan ons programma? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven