Popmuziek

Walk On met Tim Knol

Prijs: 49,75 *

Deur open: 1,5 uur voor aanvang

Duur evenement: tot ± 21:30

* Prijs inclusief servicekosten

  1. 14:30 - Koop kaarten

WALK ON – De Wandelclub van Tim Knol

Rondom het openluchttheater Caprera ligt een prachtig wandelpark. Het is de perfecte locatie waar Tim Knol zijn passie voor muziek en wandelen kan combineren. Speciaal voor Caprera ontwikkelde hij een avontuurlijke muziekroute waarbij je wandelt van het ene naar het andere podium en daar kan genieten van vier verschillende artiesten midden in de natuur. 

We beginnen met zijn allen in het theater van Caprera met een openingsoptreden van Tim Knol. Daarna wordt het publiek in vier groepen opgesplitst en gaan we een wandeling maken langs vier verschillende optredens die verspreid staan opgesteld door het wandelpark. We komen ten slotte samen op het horecaplein waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. De dag wordt afgesloten met een speciaal optreden van Dayna Kurtz op het grote podium.

De Wandelclub (est. 2020) is een initiatief van zanger/componist Tim Knol en Excelsior Recordings. De Wandelclub neemt wandelaars mee naar de mooiste plekken en verrast de deelnemers op een openluchtvoorstelling. Openluchttheater en Wandelpark Caprera ligt op de hoogste duintop van Zuid-Kennemerland. Het park heeft een uniek ecosysteem met meer dan 180 soorten planten en bomen. Er zijn mooie uitzichtpunten waar je uitkijkt over stad, duin en zee.

Dayna Kurtz is een Amerikaanse singer-songwriter die al jaren intensief tourt en alles geeft op het podium. Haar stem is warm, krachtig en intens en grijpt enorm aan ook haar (slide) gitaar spel is ronduit indrukwekkend te noemen. Ze wordt vaak vergeleken met Nina Simone, Marianne Faithfull en Jeff Buckley. Ze trad in 2003 op in het TVprogramma van Barend & van Dorp met haar hitje  “Love Get's In The Way” van Postcards From Downtown, haar eerste album dat dat in Nederland insloeg als een bom. Sindsdien heeft Dayna een trouwe schare fans opgebouwd en maakt ze met enige regelmaat nieuwe albums. Ze trad op met vele grote der aarden zoals Elvis Costello, Richard Thompson, Rufus Wainwright, BB King en Norah Jones, de laatste is een goede vriendin van Dayna en ze hebben ook al diverse keren nummers samen opgenomen. Na 4 jaar bracht ze in het voorjaar van 2015 eindelijk weer een album uit met nieuw werk dat de Naam Rise And Fall draagt. Een prachtig, intens album. Haar meest persoonlijke en meest soulvolle ooit, dat qua sfeer en kwaliteit doet denken aan haar doorbraak album Postcards. Kort voor de release van het album speelde ze er al een liedje van in het VPRO TV Programma Vrije Geluiden waar ze kort voor de release van haar laatste album te gast was. Dat Nederland ook na al die jaren nog steeds bijzondere plek is voor Dayna bleek wel toen ze in 2016 bij haar tour door Nederland een opname technicus meenam om de magie van haar live concerten hier op te nemen, afgelopen jaren bracht ze daarvan in 2 delen de live cd's "Here vol 1 en 2 uit.  Dayna brengt naar verwachting in  het najaar van 2022 ook nog een nieuw album uit met haar side project genaamd Lulu & the Broadsides waarmee ze iets meer nog de muzikale hoeken van de door haar zo geliefde stad New Orleans opzoekt (blues/soul) en met bijdrages van een aantal prominente New Orleans muzikanten. Afgelopen najaar stal Dayna de show als headliner op Ramblin Roots festival in Utrecht waar ze speciaal voor werd ingevlogen met haar vaste kompaan Robert Maché en liet ze wederom een verpletterende indruk achter zoals ze dat op de meeste festivals doet. Enkele jaren terug stond Kurtz tevens op het podium van Roots In het Park festival waarover de Volkskrant schreef: "het mooiste optreden komt van de Amerikaanse singer-songwriter Dayna Kurtz. Haar stem is zwaar en een tikje duister, soms hard en gemeen. Spaarzaam begeleid door haar eigen akoestische gitaar en de schelle Telecaster van sidekick Robert Mache weet Kurtz van haar soulslijper It's How You Hold Me een regelrechte tearjerker te maken. Weergaloos".