Jeugd

Koken met Amba 6+

Prijs: 13,50 - 16,50 *

Deur open: 45 minuten voor aanvang

Duur evenement: 40 minuten

* Prijs inclusief servicekosten

  1. 11:00 - Koop kaarten
  2. 13:00 - Koop kaarten

Amba is Jarig

Amba is jarig en trakteert haar klas vol trots op een Surinaamse lekkernij. Ze draagt een speciale koto voor haar verjaardag. Vroeger durfde ze dat niet. Totdat oma haar alles leerde over de Surinaamse cultuur en hoe Nederland en Suriname onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Koken met Amba is een muzikale en smakelijke voorstelling waarin we aan de hand van de Surinaamse keuken de familiegeschiedenis van de tienjarige Amba vertellen. Begeleid door swingende liedjes met percussie, piano en trombone volgen we het spoor van Amba’s familie terug in de tijd: van Nederland via Suriname naar West-Afrika.

Een educatieve voorstelling van Veenfabriek met heerlijke Surinaamse verjaardagstraktaties! 

Koken voor Amba maakt deel uit van het Theater voor Keti Koti: een jaarlijks initiatief waarin tal van gezelschappen en podia op theatrale wijze aandacht besteden aan het gedeelde koloniale en slavernijverleden van ons land. Theater voor Keti Koti stimuleert en bundelt voorstellingen en culturele activiteiten rond de nationale herdenking van de slavernij op 30 juni en 1 juli.

Credits

door  Veenfabriek 
naar een idee van  Jacintha Groen 
regie en tekst  Nita Kersten 
spel en zang  Shanice Redan 
toetsen en zang  Sophie Anglionin 
percussie  Siegfried Hart 
trombone, tuba  Bastiaan Woltjer 
chefkok  Jacintha Groen 

Klein Caprera

Deze voorstelling vindt plaats in Klein Caprera: ons kleine theater, waar de kinderen het extra goed kunnen zien. Hier staan bankjes en picknicktafels en zijn lekkere drankjes en ijsjes te koop.

Publieksreactie

Laura uit groep 5:

“Tijdens de voorstelling waren er een heleboel liedjes en verhalen. Amba vertelde over dat er vroeger slavernij in haar land Suriname was. De Nederlanders kochten gewoon mensen uit Suriname, omdat ze zelf geen zin hadden om dingen te oogsten. Ze vertelde ook hoe ze met haar vader uit Suriname naar Nederland was gekomen. De meeste juffen en kinderen hadden zich heel erg vermaakt en de hapjes waren heerlijk!”

Workshop

Deze voorstelling presenteren wij in samenwerking met de Schuur. Na de voorstelling organiseren we in het bos een gratis activiteit, die geïnspireerd is op de voorstelling. Laat je verrassen en ga met ons mee het bos in!

Bezoekersinfo

Heb ik een vaste zitplaats? Waar kan ik het beste parkeren? Is het theater toegankelijk voor mensen in een rolstoel? Het antwoord op deze en andere vragen vind je hieronder!

Bezoekersinfo

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil jij als eerste op de hoogte zijn als er nieuwe voorstellingen worden toegevoegd aan ons programma? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven