Popmuziek

Trijntje zingt Vrienten met Vrienten

Prijs: 29,75 *

Deur open: 1,5 uur voor aanvang

Duur evenement: 1 uur en 45 minuten

* Prijs inclusief servicekosten

  1. 20:30 - Koop kaarten

Trijntje Oosterhuis & Vrienten

Na de verschijning van het album en twee concerten met het Residentie Orkest eind januari 2023 gaan Trijntje Oosterhuis en Xander Vrienten op tournee langs clubs en theaters, waarbij zij een eerbetoon brengen aan componist, zanger, bassist, gitarist en Doe Maar-legende Henny Vrienten. Te horen zijn bewerkingen van nummers van zijn drie laatste soloalbums.

Trijntje Oosterhuis en Henny Vrienten kennen elkaar sinds het begin van Trijntjes carrière en waren fan van elkaars werk. De oprechtheid en herkenbaarheid van de teksten van ‘Nederlands beste songwriter’ hebben op Trijntje een enorme aantrekkingskracht. Diverse keren werkten ze ook samen. Zo schreef Henny voor Trijntje onder meer de tekst van 'Vlieg met me mee' en zong Trijntje op Henny’s zeventigste verjaardag zijn nummer 'Het gaat niet over'.

Het idee voor een album met nummers van Henny Vrienten komt van Trijntje. In overleg met Henny zelf besloten Trijntje en Henny’s zoon Xander alleen nummers te kiezen van zijn laatste drie soloalbums – En toch..., Alles is anders en Tussen de regels – die hij zelf beschouwde als zijn meest persoonlijke. Henny was trots en vereerd met het project en drukte Trijntje en Xander op het hart er vooral mee door te gaan.

NRC

Henny Vrienten schreef drie autobiografische albums, daarvan koos Oosterhuis vijftien liedjes voor het deze week verschenen Trijntje Oosterhuis zingt Vrienten met Vrienten. Zowel op het album als live is te horen dat ze de liedjes prachtig invult. Waar Henny Vrienten introvert klonk, zingt Oosterhuis helder. Het doet de teksten goed: de woorden bloeien open, haar interpretaties leggen andere betekenissen bloot. ****

Luister de podcast: De Volkskrant - Met Groenteman in de kast - Zangeres Trijntje Oosterhuis over haar muzikale ode aan de dit jaar overleden Henny Vrienten.

Bezoekersinfo

Heb ik een vaste zitplaats? Waar kan ik het beste parkeren? Is het theater toegankelijk voor mensen in een rolstoel? Het antwoord op deze en andere vragen vind je hieronder!

Bezoekersinfo

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil jij als eerste op de hoogte zijn als er nieuwe voorstellingen worden toegevoegd aan ons programma? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven